Nagrada Agfund

  • Objavljeno u Tekstovi
  • Čitano 35424 puta

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče dobitnik je međunarodne nagrade za male razvojne projekte u području razvoja poljoprivrede kroz tehnologiju. Za projekt „Uspostava Agroinkubatora Žepče“ UPIP Žepče je 2009 godine dobila prvu nagradu Programa Arapskog Zaljeva za Razvojne Organizacije Ujedinjenih Naroda (AGFUND) u kategoriji „Napori nevladinih organizacija u podršci i poticaju malim poljoprivrednicima u siromašnim zajednicama, primjenom novih tehnologija u povećanju njihovih poljoprivrednih proizvodnji“.
Projekt "Uspostava Agroinkubatora Žepče" implementirala je Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče u partnerstvu sa Udruženjem poljoprivrednika "Jedinstvo" Maglaj i Udruženjem poljoprivrednika "Poljoprivrednik" Zavidovići. Financiran je od Europske unije kroz V poziv podrške MSP i regionalnom ekonomskom razvoju u BiH. "Agroinkubator", kao infrastrukturna podrška razvoju agrobiznisa, na dijelu regije Centralna Bosna okupio je udruženja i zadruge sa područja općina Žepče, Zavidovići, Maglaj i šire, čija suradnja i interes se ogledaju u podršci razvoju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada.
Vrijedi spomenuti da je 39 projekata iz 33 države sa 4 kontinenta koji su  kvalificirani ocjenjivani od strane stručnjaka na području koje pokriva nagrada, u skladu sa kriterijima navedenim u Statutu nagrade. Predsjednik odbora nagrade je princ Talal Bin Abdul Aziz, a  članstvo odbora za dodjelu nagrade činile su poznate svjetske ličnosti poput Mercedes Menafra de Batly, bivše Prve dame Urugvaja, Predsjednice organizacije All for Uruguay, barunice Emme Nicholson od Winterbourne MEP, potpredsjednice Odbora za vanjske poslove u Europskom Parlamentu, dr. Ahmeda Mohammeda Alija, predsjednika Islamske Banke za Razvoj, prof. Muhammada Yunusa, osnivača i direktora Grameen Banke i dr. Y. Seyyida Abdulaia, bivšeg generalnog direktora OPEC Fonda za međunarodni razvoj.
Ova nagrada je priznanje i rezultat desetogodišnjeg rada UPIP-a Žepče, a zajednička suradnja u sektoru agrobiznisa sa drugim udrugama rezultirala je i implementiranjem ovog projekta. Projekt je proizašao iz potreba malih poljoprivrednih proizvođača, utvrđivanjem zajedničkih ciljeva i potreba i pokazuje kako se mogu pokrenuti aktivnosti koje predstavljaju korake ka postizanju boljih rezultata u sektoru agrobiznisa. Ova nagrada i priznanje je poticaj za dalje uspješne korake i projekte u razvoju infrastrukturne podrške razvoju biznisa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upipzepce/public_html/templates/fw_mazaya/html/com_k2/default/item.php on line 285
Ocijeni
(1 Glasaj)
  • Zadnji put promjenjen petak, 03 Mart 2017 14:11
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo