Predstavnici UPIP-a na stručnom skupu "Prava bh. dijaspore u BiH"

  • ponedjeljak, 28 Maj 2018 10:24
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 2084 puta

U organizaciji Grupacije Naša perspektiva i Globalne razvojne mreže bh. dijaspore, u Sarajevu 24.05.2018. u hotelu Europa održan je stručni skup na temu “Prava bh. dijaspore u BiH” putem kojeg su predstavljeni rezultati nedavno sprovedene Studije o pravima bh. dijaspore, kao i prezentirana dva vodiča za bh. dijasporu.
Kada isključivo posmatramo naše zakonodavstvo, možemo reći da bh. dijaspora, kao i ostali građani BiH, uživaju sva moguća prava u BiH. Međutim, u praksi neinformiranost i komplicirane procedure onemogućavaju članovima bh. dijaspore efikasno korištenje prava u BiH. Bh. dijaspora, kao posebna, mnogobrojna i specifična skupina bh. društva, koja daje ogroman doprinos razvoju, zaslužuje bolje tretiranje kroz primjenu posebnih mehanizama koji će olakšati ostvarivanje njihovih prava u BiH, istakao je Armin Alijagić ispred Grupacije Naša perspektiva.
Na skupu su učestvovali predstavnici nadležnih vladinih institucija, predstavnici međunarodnih organizacija, razvojnih agencija, OCD-a, NVO-a, i medija.
Skup je organiziran u sklopu MATRA projekta “Jačanje uloge bh. dijaspore u kreiranju politika u Bosni i Hercegovini“, koji financira Ambasada Kraljevine Nizozemske u BiH.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upipzepce/public_html/templates/fw_mazaya/html/com_k2/default/item.php on line 285
Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 28 Maj 2018 10:33
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo