Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ kao primjer dobre prakse u BiH – razmjena znanja i iskustava sa Crnom Gorom

  • utorak, 06 Mart 2018 08:37
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 2276 puta

U ponedjeljak 05.03.2018. u prostorijama Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče održan je  sastanak tima za implementaciju projekta „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ sa pomoćnicom ministra rada i zapošljavanja Crne Gore i suradnicima, te predstavnikom ILO ureda u BiH. Svrha sastanka je prezentiranje projekta „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“, kao primjera dobre prakse. Tijekom razgovora, prisutnima je predstavljen i jedan od glavnih ciljeva projekta, a to je transformacija 20 mješovitih obiteljskih gazdinstava u registrirane obrte, primjenom metoda mješovite poljoprivredne proizvodnje. U nastavku predstavljeni su načini i metode pružanja podrške svim korisnicima projekta, te pojam mašinskog prstena i načini organiziranja i korištenja (oprema za obradu - preradu i doradu, odnosno proizvodnja finalnog proizvoda s dodanom vrijednošću). U razgovoru je istaknuto i obrazovanje korisnika projekta - certificirana obuka za stjecanje zvanja „Voditelj obiteljskog/porodičnog gazdinstva“, kao jednog od bitnih čimbenika za uspješno vođenje obrta/gazdinstva. Istaknuta je također i važnost suradnje među projektnim partnerima, kao jedan od osnovnih preduvjeta za uspješno implementiranje projekta i daljnji razvoj lokalne zajednice.
Tijekom diskusije najveća pozornost je bila usmjerena na održivost obrta nakon implementacije projekta, pri čemu je prisutnima prezentiran model i način uvezivanja novoosnovanih obrta u postojeće lance vrijednosti (ljekovito i aromatični bilje; jagodičasto voće).
Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ implementiraju u partnerstvu: Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče, Razvojna agencija Zavidovići, Općina Zavidovići, Služba za zapošljavanje ZDK - Biro rada Zavidovići, Privredna/Gospodarska komora FBiH, P.U. Centar za edukaciju odraslih Gračanica, UPP „Agro-Dolina“ Zavidovići, OPZ „Agrofarm“ Žepče i Frutti-Funghi“ d.o.o.
Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ financira EU kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upipzepce/public_html/templates/fw_mazaya/html/com_k2/default/item.php on line 285
Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen srijeda, 21 Mart 2018 06:49
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo