Uvodna konferencija projekta "ZELENO ZAPOŠLJAVANJE"

  • ponedjeljak, 07 Avgust 2017 07:31
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1058 puta

U petak, 28.07.2017.godine, održana je uvodna konferencija projekta „Zeleno zapošljavanje“, kojeg u partnerstvu implementiraju Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče, Razvojna agencija Zavidovići, Općina Zavidovići, Biro za zapošljavanje Zavidovići, Privredna/Gospodarska komora FBiH, P.U.Centar za obrazovanje odraslih Gračanica, Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Agro-Dolina“ Zavidovići, OPZ „Agrofarm“ Žepče i „Frutti-Funghi“ d.o.o.
Prisutnima su prezentirani, ciljevi projekta, planirane aktivnostima i očekivani rezultati. U uvodnom obraćanju, predstavnica ILO ureda u BiH, gđa. Marinela Domančić je prisutnima podcrtala da je sam cilj cjelokupnog programa LPZ-a, uspostava snažnih partnerstava koji će zajedničkim snagama promovirati zapošljavanje te poticati da se osobe koji se trenutno nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje trajno zaposle. U daljnjem obraćanju, pomoćnik načelnika Općine Zavidovići, gdin. Ibro Hadžić je istakao zadovoljstvo Općine ovim projektom i izrazio spremnost u učestvovanju u svim budućim aktivnostima jer je, kako kaže, ovo zaista vrijedan projekt koji će doprinijeti poboljšanju cjelokupne slike u Općini Zavidovići.
Projekt „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ je financiran od strane EU i implementira se u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“, koji je dio EU programa za lokalni razvoj i zapošljavanje.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upipzepce/public_html/templates/fw_mazaya/html/com_k2/default/item.php on line 285
Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen utorak, 12 Septembar 2017 10:34
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo