Održani info dani o ljekovitom i aromatičnom bilju u Mostaru

  • srijeda, 05 Juli 2017 06:21
  • Objavljeno u Novosti
  • Čitano 1339 puta

Predstavnik UPIP-a Žepče prisustvovao na info danu o ljekovitom i aromatičnom bilju, koji je održan 04.07.2017 godine, u prostorijama Privredne/Gospodarske Komore FBiH  u Mostaru. Događaju su također prisustvovali predstavnici znanstvenih i stručnih institucija, te gospodarstvenici.
U organizaciji P/GK FBiH, gost info dana bio je  prof. Dr. Robert Pappas, doktor znanosti u oblasti kemije, redoviti prof. na Indiana University, specijaliziran za savjetovanje u proizvodnji i kontroli kvalitete eteričnih ulja, kozmetike, parfumerijskih proizvoda, aromaterapije, farmaceutskih proizvoda, te osnivač Essential oil University, koji sadrži najveću online bazu podataka o eteričnim uljima, tisuće GS/MS analiza gotovo svih eteričnih ulja u čijem je sastavu i jedan od najvećih laboratorija za kemijsku analizu eteričnih ulja u SAD-u.

Na događaju se diskutiralo o slijedećim temama:
- Zaštita kvalitete eteričnih ulja proizvedenih u BiH i važnost kontinuirane kontrole kvalitete;
- Bioraznolikost i planiranje  organske proizvodnje ljekovitog i aromatičnog bilja u BiH;
- Potrebe svjetskog tržišta pojedinih vrsta bilja i eteričnih ulja;
- Inozemno promoviranje proizvodnih mogućnosti u BiH u odnosu na eterična ulja i gotove proizvode u oblasti : aromaterapije, parfumerije, kozmetike, farmacije,...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upipzepce/public_html/templates/fw_mazaya/html/com_k2/default/item.php on line 285
Ocijeni
(0 glasova)
  • Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 07 Avgust 2017 07:31
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo