Pogon za preradu voća i povrća

  • Objavljeno u Tekstovi
  • Čitano 39037 puta

Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče posjeduje pogon za preradu voća i povrća. Pogon se sastoji od stola za inspekciju i pranje sirovine, pasirke za usitnjavanje sirovine, mašine za rezanje jabuka, duplikatora za termičku obradu i pasterizatora za konzerviranje gotovih proizvoda.  Također u sklopu opreme se nalazi i multifunkcionalna sušara za konzerviranje voća i povrća procesom uklanjanja vode iz sirovine, što  omogućuje produljivanje trajnosti proizvoda i na taj način osigurava se plasman na tržište tijekom cijele godine.

Oprema je nabavljena s ciljem omogućavanja malim farmerima sa područja općina Žepče, Zavidovići i Maglaj da svoju sirovinu prerade u proizvode veće dodane vrijednosti koji postižu bolju pozicioniranost na tržištu.

Usmjeravanje proizvodnje na proizvode veće dodane vrijednosti (đzemovi, sokovi, konzervirani proizvodi od povrća) doprinjeti će većoj konkuretnosti ovoga sektora na domaćem i inozemnom tržištu i stvaranjem uvjeta za daljni rast i razvoj ovoga sektora.  Individualne investicije za proizvodnju proizvoda veće dodane vrijednosti proizvođačima predstavljaju velika investicijska ulaganja i zahtjevaju ljudske resurse što uvjetuje male farmere  da orijentiraju svoju proizvodnju na sirovine odnosno proizvode manje dodane vrijednosti, koji postižu  slabiju konkuretnost i pozicioniranost na tržištu.

Mini proizvodna linija omogućit će malim farmerima da unaprijede svoju proizvodnju i razviju proizvode veće dodane vrijednosti.

Proizvodna linija je na raspolaganju svim proizvođačima i prerađivačima voća i povrća.

 

 

Ocijeni
(1 Glasaj)
  • Zadnji put promjenjen nedjelja, 10 Juli 2016 09:37
  • veličina slova
UPIP Žepče

O nama

HTML 5Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče osnovana je 1999.godine kao nevladina, neprofitna organizacija. Osnivači udruge su privrednici općine Žepče. Udruga djeluje na principu dragovoljnog učlanjenja pravnih osoba-poduzetnika, fizičkih osoba, nezaposlenih žena, mladih i ostalih koji žele zajednički raditi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u općini Žepče, ali i šire.

kontakti

Gdje se nalazimo